Kurser våren 2024

Är du intresserad av en kurs som inte finns i det aktuella utbudet är du välkommen att skicka en intresseanmälan till utbildning@kindbk.com. Vid tillräckligt många intresseanmälningar försöker vi starta en kurs.
OBS! Endast de kurser som har en länk till anmälan går att anmäla till!

 


RALLYLYDNAD NYBÖRJARE
Nyfiken på rallylydnad? Rallylydnad är en sport som passar alla hundar från 8 månader och alla förare. Rallylydnad genomsyras av glädje och samarbete mellan hund och förare och är inte lika strikt som den traditionella lydnaden. Du går en bana tillsammans med din hund och utför moment som beskrivs på skyltar allteftersom.Under kursen kommer ni få en genomgång av momenten/skyltarna som tillhör nybörjarklassen samt olika regler som gäller i rallylydnad.

Tid: Onsdagar, start 3/4 därefter 10/4, 17/4, 24/4 och 1/5  kl. 17:30-19.00
Antal tillfällen:
5 st
Pris:
800 kr + medlemskap om du inte redan är medlem
Max antal deltagare:
5 st
Instruktör: 
Helena Lindqvist Torén


RALLYLYDNAD AVANCERAD/MÄSTARE

Är du på väg upp i klasserna? I denna kurs kommer ni träna på momenten i A/M, kluriga kombinationer, olika detaljer och banor.
Tid:
Måndagar med start 25/3 därefter 1/4, 8/4,15/4,22/4  kl. 18-19:30
Antal tillfällen: 5
Pris: 800 kr + medlemskap om du inte redan är medlem
Max antal deltagare:
4
Instruktör:
Merja Johansson

ANMÄL


SPÅRKURS (PERSONSPÅR)

Du som är intresserad av att lära dig mer om spår o lära din hund att personspåra i skog och mark. Om du vill utveckla din hund i nosarbete och aktivering. Vi individanpassar efter ekipagenivå och ambitioner. Är du intresserad av att tävla så går vi givetvis igenom det också. OBS! Du måste ha tillgång till bil!
Tid: Tisdagar med start 7/5, därefter 14/5, 21/5 och 28/5 kl 17.30-19.45
Antal tillfällen: 4
Pris: 960:- +  medlemskap om du inte redan är medlem
Max antal deltagare: 6
Instruktör: Gunnel Hjort

ANMÄL


BAS- OCH GRUNDÖVNINGAR FÖR SPORTHUNDEN (kursen är full)

Detta är en kurs för dig med unghund, hund mitt i karriären eller den lite äldre hunden där byggstenarna för vår träning kommer att stå i fokus! Bas-och grundövningar, ofta i bana eller kedja för att utveckla hållbarhet som gör hundsportande enklare, roligare och mer distinkt!

Ta i-från och till förare, utveckla rörelser, koncentration och fokus, växlingar i energi och följsamhet för att som ekipage ta större kliv närmare målbilden.

Kursen som där vi inte tummar på något och antingen bygger grunden, reparerar grunden eller bygger ut den beroende på var ni befinner er i er träning.

Passar dig som tycker om att diskutera, resonera och reflektera om dig och din hund som ekipage och förutom eget utvecklingsfokus vill hjälpa andra att bli bättre! Passar även dig som vill förbereda dig, planera och delta förberedande hemma.

Till kursen tillkommer en Facebook-grupp där vi resonerar och reflekterar, stöter och blöter.

Tid: Söndagar 10-12.15, 24/3 och 21/4
Antal tillfällen: 2
Pris: 480:- +  medlemskap om du inte redan är medlem
Max antal deltagare: 6
Instruktör: Alexandra Sindell

 


VALPKURS
Kursen vänder sig till valpar som är mellan 3 och 6 månader och innehåller grundläggande hundkunskap, träning i ledarskap och uppfostran. Vi tränar t ex kontakt, inkallning och allmän hyfs. Teoritid ingår.

Tid:
Måndagar, 18.00-20.15. 11/3, 18/3, 25/3, 1/4 (Annandag påsk, kl 14.00-16.15) och 8/4
Antal tillfällen:
5
Pris: 1200 kr +  medlemskap om du inte redan är medlem
Max antal deltagare:
6 st
Instruktör:
Jessica Lidén

ANMÄL


NOSAKTIVERING/SPECIALSÖK
Hur använder din hund sin näsa för att leta saker eller mat? Hur skulle du kunna dra nytta av ett av hundens allra bästa sinnen i din vardag? Nu bjuder vi in till första nosaktiveringsdagen för nybörjare. Några timmar tillsammans med din hund och nya äventyr är väl aldrig fel. Vi kommer att prova på uppletande, kongsök, godissök mm. All träning är förlagd utomhus så ta med kläder efter väder. Passar alla hundar och förare.
Tid: Lördag 20/4 kl 09.00-12.00
Antal tillfällen: 1
Pris: 320 kr +  medlemskap om du inte redan är medlem
Max antal deltagare:
6 st
Instruktör:
Gunnel Hjort

ANMÄL